Granada


Informatie over Granada

De spaanse provincie Granada is een onderdeel van de autonome regio Andalusiƫ.

Gelegen in het noord-oostelijk deel van Andalusie heeft de provincie Granada een oppervlakte van ruim 12.000 km2. In de provincie Granada wonen ruim 840.000 inwoners en heeft derhalve een bevolkingsdichtheid van ca 67 inwoners per km2.

De hoofdstad is Granada, een stad met ruim 230.000 inwoners. De stad Granada was ruim 250 jaar lang de hoofdstad van een Moors koninkrijk. Wellicht is de stad Granada het meest bekend om het Alhambra, een Spaans Andalusisch paleis dat staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

In Spanje geniet deze stad ook bekendheid om de kathedraal en de goede universiteit plus met het daarmee gepaard gaande bruisende nachtleven van Granada.

Granada kent een klimaat met zeer hete en droge zomers en, zeker voor Spaanse begrippen, koude winters. Zowel in de zomer als in de winter kan de minimum en maximum temperatuur gemakkelijk 20 graden schelen van elkaar.

In het zuid-oostelijk deel van deze provincie in Andalusie ligt de sierra nevada. Dit is de hoogste bergketen van Spanje met gedurende de wintermaanden volop mogelijkheden voor het uitoefenen van wintersporten.

De sneeuw valt, op de 14 bergtoppen welke allemaal een hoogte hebben van meer dan 3.000 meter, vanaf oktober en verdwijnt meestal pas weer in juli. De pico de Veleta (3.398 m) en de Mulhacen (3.482 m) zijn de hoogste en bekendste bergtoppen.

Ten zuiden van Granada en de sierra nevada liggen de terrasvormige velden van Las Alpujaras met talrijke kleine dorpjes. Dit is een gebied waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

In het oosten van deze provincie in Andalusie ligt de stad Guadix. Deze stad is bekend om het feit dat hier duizenden mensen in rotswoningen leven.

ZOEKEN
 
 
 
 
 
 
 

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van onze laatste aanbiedingen en nieuws? Schrijf u hier in voor de Spain at Heart nieuwsbrief.